maandag 8 september 2014

Dag 3: Waterfalls in Great Smoky Mountains NP

Onze dag begint vandaag heel vroeg. Om 5u45 staan we op. We hebben goed geslapen en het opstaan gaat heel gemakkelijk. Tom neemt nog vlug een douche en ik maak ondertussen de koffie klaar. We eten onze croissants en besluiten om iets later te vertrekken dan half 7; Het is nog veel te donker. Om 7u verlaten we het hotel en na 10 min komen we aan bij onze eerste bestemming. We zitten nu in Great Smoky Mountains bij het Deep Creek gedeelte. Hier heb ik drie watervallen gepland. Er is geen volk en het begint stilletjes aan helder te worden.

De eerste waterval is de Juney Whank Falls. Het is een korte trail van 450 meter.


De volgende waterval is de Tom Branch Falls. Deze vinden we allebei heel mooi.


Als laatste waterval is de Indian Creek Falls. Een wandeling langs de Deep Creek River.


Om 8u40 verlaten we Deep Creek Area na een wandeling van 2,2 km om via Cherokee nog een waterval te bekijken. Deze waterval noemt Mingo Falls. Hier is ook geen volk te bespeuren.


De volgende bestemming is het visitor center om mijn medaille van het park te kopen. We stoppen nog aan het bordje voor onze foto van het park.


En ik heb geluk, want ze hebben mijn medaille hier. Missie geslaagd! Een korte afstand na het Visitor Center stoppen we nog aan de Mingus Mill. Een oude molen van de jaren 1886.


Om 11u komen we aan bij het Clingmans Dome gedeelte. Er is gelukkig nog parking en stappen meteen naar de Lookout tower. Keisteile wandeling van 1,5 km met veel gepuf als gevolg en helaas hebben we slechts zicht aan ene kant. Het park noemt ook niets voor niets Great Smoky Mountains. Tijdens de wandeling geraken we nog aan de praat met een koppel uit Nederland. Vriendelijke mensen.


Na al het gepuf starten we aan de Forney Ridge Trail. Een wandeling van 6,5 km. De wandeling is zeer mooi, maar het uitzicht hebben we niet mogen zien, door te veel lage wolken en regen. Jammer toch…
Om 14u zijn we terug op de parking en eten een broodje in de auto. Wou deze eigenlijk bij het uitzicht opeten, maar met de regen en geen uitzicht hebben we dit niet kunnen doen. Een andere keer mss. We verlaten Clingmans Dome en rijden door tot we ontvangst hebben om te bellen naar Smoky Rentals. We hebben onze code nog nodig van onze cabin. 1 minuutje bellen en voila dit is ook in orde.

We stoppen nog bij Sugarlands Visitor Center en daar koopt Tom een pluchen zwarte beer voor mij. Nog een verstekeling voor in de koffer. Hij noemt Yogi, maar Teddy is niet echt tevreden met zijn nieuwe broer. Hij wil er niet mee op de foto!

Om 15u30 starten we met de laatste wandeling. Het is naar Laurel Falls, een van de drukste bezochte waterval. Er is inderdaad meer volk dan bij de vorige, maar het viel heel goed mee. We hadden tijd voor ons alleen bij de waterval.


We rijden terug naar het Visitor Center en ik zie nog een mooie view en Tom ziet nog een wandeling naar Cattaract Falls. Een kleine, maar mooie waterval.
Hier is het echt genoeg geweest voor vandaag. We hebben in totaal 16 km gewandeld. We rijden door naar onze cabin en zien dat deze meer dan geslaagd is. Wow, nog vele mooier dan op de foto’s. Hier gaan we ons amuseren. We rijden nog naar Sevierville naar de Walmart om inkopen te doen voor de komende drie dagen. Vanavond eten we pizza en drinken we een COCKTAIL!


Morgen beloofd weer een mooie en avontuurlijke dag te worden. Slaapwel!
Temperatuur: 30 °C


3 opmerkingen:

 1. Wat een mooie foto's zeg, leuk om jullie zo te volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai, dat was wel een drukke maar zo te zien en te lezen ook een mooie dag!! Wat een prachtige foto's allemaal van die watervallen! En jullie zien er zo mooi en schattig uit op de foto's!! Love it!

  Geen diertjes gezien toevallig? :o

  Die coctail ziet er zo goed uit! En dan nog roze!!! En pizza.... gvd ik heb zo'n zin in pizza, wenste dat ik in die foto kon kruipen!!

  Kan niet wachten tot morgen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt van jullie reacties!
  Nu hebben we beren gezien!! Ik hoop er vandaag terug te zien tijdens de wandeling.

  BeantwoordenVerwijderen