dinsdag 16 september 2014

Dag 10: A hot and stressful day in Magical Kingdom

Vandaag gaan we naar Disney. Het is een maandag en hopelijk niet te veel volk. Op de druktekalender stond een level 3. Voor de zekerheid had ik op voorhand een planning gemaakt als het toch drukker zou zijn. We staan op om 7u20, ontbijten en om 8u10 vertrekken we. Het zal nipt worden om er tegen 9u openingstijd te staan. We rijden Disney binnen en er rijdt al heel wat verkeer.Bij de eerste ingang betalen we $17 voor de parking. Ik heb het gepast geld al klaarzitten, maar de auto voor ons heeft er bijna 5 minuten voor nodig om te betalen. We rijden door naar de parking en staan bij de heldenparking op rij 41 bij Alladin. Vanuit de parking gaan we verder met het treintje tot aan de volgende vervoermiddelen; de ferry of monorail. We kiezen voor de monorail omdat je hiermee toch sneller het park kan binnengaan. Disney kiest ervoor om de monorail pas te openen om 9u30 en zijn we verplicht om met de massa op de ferry te gaan. Tegen dat de ferry eindelijk vertrekt is het al 9u20. Er is enorm veel volk, echt geen level 3. Veel kinderen (spijbelaars) en Spanjaarden/Mexicanen (onbeschoften). Het zweet druipt al van ons en er zijn zelfs mensen met hun baby's in die hitte! Gaan ze dat een hele dag volhouden met hun kleine kinderen...

Na de ferry volgt nog een veiligheidsstop. Alle rugzakken open, fototoestellen uit de zak en na ook weer een trage rij, komen we bij de ingang. De toegang is volledig veranderd. Nu moet je, je elektronische kaartje voor een scanner (met mickey gezicht) voor houden tot het groen oplicht. Sommige hebben zelfs een bandje, maar bij de persoon voor ons werkt het niet en mogen we weer wachten. Uiteindelijk zijn we pas om 9u40 in het park binnen en lopen meteen door naar hun nieuwe attractie; the seven dwarfs mine train. Al 50 minuten wachttijd! Dat is te lang en halen meteen een fastpass. Hun gebruikelijke systeem is hier ook veranderd. Alles is elektronisch. Je bent verplicht om nu bij de eerste keer, meteen drie attracties te kiezen voor een fastpass+. Ja, zelfs de naam is veranderd. Doordat we het zo druk hadden thuis en ik vooral Smoky Mountains heel goed had voorbereid, heb ik het nieuwe systeem in Disney blijkbaar gemist! :( En het erge is, Seven Dwarfs is volledig uitverkocht voor vandaag. De druktekalender klopt langs geen kanten! Een level 8 lijkt mij er meer op dan een level 3. Niets aan te doen en we kiezen voor de volgende drie attracties. (Je krijgt niets meer op papier. Je moet ofwel foto nemen of het goed onthouden).


Ik neem mijn reserve planning bij de hand. Eerst kijken bij nog een nieuwere attractie, Ariel under the sea. Hier is het nog gewoon doorlopen. Daarna lopen we door nog een ander gedeelte, langs Beauty and The Beast. Al behoorlijk wat volk en neem foto van het kasteel.


Trouwens, bij het kasteel van Assepoester, staat er een kraan. Ze zijn werken aan het uitvoeren bij het kasteel. Hierdoor zal ik geen foto nemen van het kasteel, want met een kraan erbij is het geen zicht. We lopen door naar It's A Small World, 5 minuten wachttijd en we zitten meteen in het bootje. Daarna lopen we door naar Big Thunder Mountain. De gewone wachttijd is 30 minuten, maar met de FP+ hebben we 5 minuten moeten wachten. Het is toch de leukste BTM van alle disney's die we al gedaan hebben.Daarna is het al tijd voor Pirates of the Caribbean. Na de attractie is er een show van Jack Sparrow. Ze leren de kindjes een echte piraat te zijn. Via adventureland belanden we bij The Enchanted Tiki Room. Een vogelshow (geen echte vogels) met zang en dans. Tom wilt weten of we al nieuwe FP+ kunnen bijnemen. We hebben er toch al twee gedaan, maar dit lukt niet. Je moet ze eerst alledrie gedaan hebben vooraleer je nieuwe FP+ kan reserveren. Belachelijk. We gaan direct om 12u20 naar Splash Mountain. Afkoeling is zeer gewenst. Het is al ruim 35°C.We zitten helemaal achteraan en slechts een spatje op het gezicht gekregen. Nu kunnen we terug FP+ gaan halen. Je kan wel enkel per attractie reserveren. We vragen wat er direct beschikbaar is en dat is The Haunted Mansion.


De volgende FP+ is Winnie The Pooh. We passeren bij Seven Dwarfs en al wachttijd van 150 minuten. OMG! Tegen 13u halen we FP+ voor Buzz Lightyear en eten we onze broodjes op. Er lopen eendjes en mussen. De eenden eten de frieten op! De Spanjaarden komen hierop af en algauw zijn we omsingeld door onbeschoften. Opvoeding hebben die niet gekend. We verlaten onze eetplaats en gaan de Buzz in. Tom verslaagd mij voor de zoveelste keer. Zijn score: 160.000 en de mijne, laten we zeggen dat ik lang ga moeten oefenen.

Tom viert zijn overwinning bij het Zwaard.


Om 15u begint de parade, maar kijken nog eens bij de nieuwe attractie en zien nu een wachttijd van 60 minuten. We wagen het erop, omdat er toch ook wel veel naar de parade gaan kijken. Na 45 minuten zijn we aan het treintje. En de rit begint, eerst buiten en dan binnen bij de dwergen. Plots staan we stil, de lichten gaan uit er is een defect. Ik neem ondertussen wat foto's nu we toch stil staan.Na 10 minuten moeten we uit het treintje, want ze kunnen het niet meteen herstellen. Alle karretjes worden apart vastgezet, zodat we veilig kunnen uitstappen. We krijgen ter compensatie een nieuwe FP+ (wel papieren kaartje) om de rit later opnieuw te doen.

We halen alsook een nieuwe FP+ voor Big Thunder Mountain. Door de warmte hebben we zin in een ijsje en halen bij Main Street een ijsje (smaken: vanille, aardbei en birthday cake). Bij het kasteel (let niet op de kraan) is de show met enkele disney figuren nog bezig. Die moeten met die warmte toch afzien in hun kostuum!
Na ons ijsje bekijken we de winkeltjes in Main Street. Ik loop het lijstje af voor mijn schoonzus, maar zie hier niets van terug. Zelf zie ik nu ook niets dat mij aanspreekt. Trouwens mijn T-shirt van Minnie Mouse heb ik gisteren in de Walmart gekocht en hij zit heel comfortabel. Hij kost drie keer minder dan de t-shirts die ze hier verkopen. Na het shoppen (zonder aankoop) gaan we terug naar Seven Dwarfs Mine Train en heel raar, maar we zitten op identiek dezelfde plaats van de vorige rit, rij 2 plaats 7. Onze conclusie van de nieuwe attractie: zeer kort, wel leuk, maar we hadden er meer van verwacht. BTM blijft onze favoriet.

We wandelen terug naar Frontierland. Er is nog steeds belachelijk veel volk. Zelfs met de kleine kinderen. Ook al zien ze er verslagen uit van de hitte. Eerst gaan we op verkenning bij Tom Sawyer Island. Hebben we nog nooit bezocht. Het is hier wel rustig en Tom blaast uit in de rocking chair.


Terug naar het vaste land, is BTM aan de beurt en van daaruit terug naar Adventureland. Tom wilt perse een foto van mij als piraat!


Zou ik bij de bemanning van Jack Sparrow mogen, denk je?

We lopen verder om Jungle Cruise te doen. Toch een wachttijd van 20 minuten. Voordeel bij deze attractie is dat ze hier kiosken voor de FP+ hebben staan. We kijken of we er niet meteen op kunnen en inderdaad het is 19u29 en om 19u30 kunnen we met de FP+ op de attractie. Wel leuk, zeker een aanrader in het donker. Na de attractie zoeken we een plaatsje op voor de electrical parade. We zien weer onbeschoften, die denken dat ze alles mogen. De parade filmen we deze keer niet, we hebben hem al een paar keer gezien. Het blijft een meerwaarde bij de prijs van je ticket.

Na de parade gaan we naar Splash Mountain en het is gewoon doorlopen. Teddy zijn eerste echte attractie! Had je gedacht, dat hij niet mee was? Denk dan maar anders ;)


Hij vond het superleuk! Zeker de grote splash. Uit de attractie is het vuurwerk al bezig en kijken bij het water aan Frontierland naar het vuurwerk. Toen we in 2011 hier waren, heb ik al mooie foto's genomen met het kasteel erbij. Deze keer wou ik enkel kijken.

Als afsluiter en traditie doen we nogmaals de attractie van Pirates of The Caribbean. Het park is een uur langer open gebleven, omdat er zo veel volk was. Iets voor 22u filmen we nog wat en neem ik toch nog wat foto's van het kasteel. De kraan hebben ze nu wel laten zakken. Er is nog steeds heel veel volk.Het was een lange, warme en drukke dag. Bepaald moment was het 40°C. Chapeau voor de mensen met kinderen die het heel de dag hebben volgehouden. We zijn allebei wat verbrand en beetje last van een zonneslag. De monorail rijdt al niet meer en moeten terug met de ferry. 45 minuten later zijn we bij de parking en om 23u15 zijn we bij ons verblijf. Het is de eerste keer dat ik geen souvenir heb gekocht van Disney. Vrees dat we het allebei een beetje beu zijn. Morgen staat Universal Studios gepland, maar vrees dat we te moe zullen zijn.

Tot Morgen!

1 opmerking:

  1. Wat een vermoeiende warme dag!! Zou ik niet kunnen doen hebben!! (kzat al gesmolten op de grond in een poel zweet) Jammer dat er zo veel volk was :/ kan je soms niet voorspellen van te voren!

    Nu je hebt op attracties kunnen zitten en leuke foto's genomen! En je ziet er super uit als piraat!

    BeantwoordenVerwijderen