zondag 7 september 2014

Dag 1: Back to America

Hellow folks! Live From Florida.

Om 3u20 liep mijn wekker thuis af. Ik sprong meteen uit bed om mijn ochtendritueel te gaan doen. Tom stond 10 min later op en maakte mijn papa ook wakker. Om 4u zijn we vertrokken. Deze keer zonder Ryan. Tjah, het was dan ook vroeg. Er was niet veel verkeer, tot we aan Zaventem toekwamen. Megadruk! Om 5u zijn we in de luchthaven en gaan direct de bagage afgeven. Daarna volgt de vertrouwelijke paspoortcontrole en de douane. Veel volk, maar alles verliep vlot. Gelukkig, mochen we verder ook al zat er een verstekeling in mijn handbagage! Aan de gate is het nog goed donker, maar het vliegtuig staat er al.

Het instappen van het vliegtuig verliep heel traag. Er waren nog ontbrekende mensen en die moesten ter plekke volledig gecontroleerd worden, alsook hun bagage. Hierdoor zijn we half uur later vertrokken, om 7.30u ipv 7u. De vlucht is heel goed verlopen, durf zelfs te zeggen een van de beste vluchten ooit. Dit komt vooral omdat wij niemand voor en achter ons hadden. ZALIG! Het eten was minder. Op hun ipad waren voor mij wel leuke films, maar geen al te nieuwe. Toch de tijd vloog voorbij en voor we het wisten, zagen we al land. Eindelijk, mijn liefste Amerika! Neen, ik ben niet gaan wenen, maar toch voelde ik mij weer helemaal thuis.Om 11u05 waren we geland! Veel vroeger dan wat voorzien was. In BelgiĆ« was het dan 17u05. Jetair staat volledig aan de achterste gate. We hebben goed doorgestapt om zo vlug mogelijk naar de paspoortcontrole te gaan. Daar aangekomen, zijn we twee keer van rij verwisseld omdat het maar niet vooruit ging. Uiteindelijk was deze kerel zeer vriendelijk. Hij gaf mij het compliment, dat ik nog een babygezicht heb. Jij kan geen 29 zijn! En grappige was dat die kerel ook verjaarde op 14 september zoals Tom. Zeer fijne kerel en mochten van hem het land in gaan. Onze koffers lagen ondertussen al van de band. En hup dan nog eens een vragencontrole. Zeer raar, Miami is hier echt wel een hectische luchthaven. Vervolgens halen we de auto op bij Dollar. Het was dan 12u30, maar dit heeft ons veel tijd en geduld gekost. Zo traag….

In de rij stond er nog een dame achter ons. Ook van onze vlucht en we hebben met haar wat staan praten. Eindelijk waren we aan de beurt, maar nu blijkt dat er toch geen 2de gratis bestuurder bij mag. L Niet leuk! We gaan naar de garage via een tram en daar ook weer hectisch. De midsize SUV zijn allemaal weg! Tom gaat praten met een medewerker en na nog eens half uur wachten, komt er auto binnen. Tom vliegt erop, want ziet er wel naar uit dat die USB heeft.  En is nog tamelijk groot. En zoals verwacht terug een FORD! Maar een basic versie deze keer. Om 14u05 vertrekken we uit Miami. Dollar heeft ons zo veel tijd gekost. We rijden langs saaie banen en met druk verkeer langs de tolvrije kust naar boven. Het is hier heel zwoel, met af en toe een regenbui. Om iets voor 19u stoppen we aan een MacDonald’s om iets te eten en te beslissen hoelang we nog gaan rijden. We hebben het allebei lastig en beslissen om te rijden tot Palm Coast. In de MCD lag er toevallig een hotelboekje en daar zagen we The Best Western instaan voor 52 dollar.

Nog even twijfelen, maar omdat er weer een ongeluk was en veel regen op de baan lag, stoppen we onze eerste dag in Palm Coast. Morgen zullen we nog een uurtje langer moeten rijden. Om 20u30 lagen we in ons bed en de oogjes vielen direct toe. Teddy heeft weer zijn eigen bedje.TOT MORGEN!

2 opmerkingen:

  1. Ben zo blij om te lezen dat jullie goed aangekomen zijn in de VS!! Hoop dat de rest wat vlotter zal verlopen met wat minder wachten ;) Maar dat kan je nu jammer genoeg niet regelen van te voren. (zou wel leuk zijn van wel) Kan niet wachten om de rest te lezen alle dagen (of bijna alle dagen, je moet ook rusten tussen in!) je schrijft echt goed en verslavend :3 De groetjes uit Belgiƫ!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt van je reactie! Was een zeer relaxte vlucht. Denk dat dag 2 je wel zal bekoren en morgen zal nog vele mooier zijn...
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen