woensdag 17 september 2014

Dag 12: A new day at Universal Studios

Om 6u25 staan we op. We ontbijten en om 7u zitten we in de auto. Vandaag gaan we naar Universal Studio's en het park gaat vanaf 8u al open. De openingsuren zijn deze week veranderd. Ze zijn een uur vroeger open vanaf vandaag. Gelukkig zagen we gisteren op hun site dat deze gewijzigd zijn.


Alles verloopt vlot en we zijn voor 8u al binnen. Eerst willen we naar het nieuwe gedeelte van Harry Potter gaan. Dit gedeelte ligt waar vroeger Jaws was. Er is al wat volk, de hotelgasten mochten al binnen vanaf 7u. Eerste indruk van nieuwe HP, mooi nagebouwd maar in IOA heeft het een grotere impact. De nieuwe attractie is nog niet bezig. Er is een kleine wachttijd, single ridders is zelfs niet open. Niet genoeg volk?

We gaan reeds naar binnen om al wat foto's te nemen, maar ver geraken we niet. De attractie is defect. We lopen wat winkels binnen en na half uur werkt hij nog steeds niet.

We besluiten om andere attracties te doen. De eerste wordt The Revenge of the Mummy. Geen volk hier en we zitten zelfs alleen! We besluiten om hem direct daarna nog eens te doen. De 2de keer zat karretje wel vol en zaten we vanachter. Was een hevige rit. In de shop hebben ze leuke souvenirs liggen. An Egyptian?


Daarna gaat Tom naar The Transformers 3D. Ik ben niet zo aan de 3D, de beelden gaan te vlug voor mij... Ondertussen bezoek ik de shop en ze hebben hier keileuke spullen.


We krijgen allebei honger. En beslissen om een doos donuts te kopen in Springfield. Het waren de lekkerste donuts dat ik ooit heb gegeten! Zeker de roze! Hmmm donuts....Het is om 10u al verschrikkelijk warm, rond de 30°C. De drukte valt nog goed mee en gaan eerst naar ET Adventure; Daarna volgt Woody Woodpecker's coaster. Een achtbaan voor de kids, maar is zo leuk. We hebben echt nood aan afkoeling en in de kidzone kan je hier spelen met water. Alle buizen open en ik loop erdoor. Voel mij een pak frisser!Je kan hier zelfs een hele grote ice bucket challenge doen. Als de warmte mij te veel wordt, loop ik er misschien wel onder.


We gaan terug via Springfield, naar MIB attractie. Helaas ligt deze ook defect. Wat is hier toch aan de hand? Zelfs de rides hebben last van de warmte. Gelukkig kunnen we nog met de bus tot aan The Blues Brothers show geraken.


Oef, net op tijd!Na de Blues ervaren we een Twister, ride it out! Het is geen echte tornado, maar een ervaring op een veilige tribune. En dan nog, de autobots zullen ons wel redden. Bumblebee staat net op de hoek!


Maar de echte acteurs zijn de dieren in het park bij Animal Actors Live show!We halen na deze geweldige show een broodje om te eten. Mijn broodje is totaal niet lekker en koop erna nog wat gezouten popcorn. Er is al tamelijk wat volk bijgekomen. De wachttijden vallen nog goed mee. We passeren terug bij MIB en de attractie werkt weer. Door de warmte heb ik geen zin om te veel rond te draaien en Tom gaat via de single riders. Na kleine 5 minuten is hij al terug. Terug naar Harry Potter, maar de attractie ligt al heel de dag plat! pffftt, wat nu? Op naar Island of Adventure dan.

Met het nieuwe Harry Potter gedeelte kan je met de Hogwarts Express naar het andere park reizen. Het is op zich ook een attractie.

Dan komen we aan bij het kasteel. Het blijft voor ons het mooiste gedeelte van het park.


Zoals altijd is hier ook veel volk. Het is op zijn drukste in het park. De wachttijden vallen op zich heel goed mee, maar we hebben geen zin in de hevige attracties (toch niet iets dat over de kop gaat). De warmte is zeer pakkend. We lopen door naar Jurassic Park River Adventure en zitten vooraan. Ik zit niet goed vast, omdat ik als enige vrouw vooraan zit met brede mannen. Bij de val, heb ik mij goed moeten vasthouden. Toch ben ik er niet uitgevallen, maar met mijn rechterknie naar voor geschoven en deed zeker een uur pijn. De regendouche heeft wel deugd gedaan.
Na ons dino avontuur gaan we naar het Marvel gedeelte, zodat Tom nog Spiderman kan gaan helpen. In de shop kopen we elk nog een t-shirt van The Avengers. En we besluiten om het park te verlaten. In de citywalk zien we een Panda Express en halen daar ons eten voor vanavond. Terug in de auto merken we dat het al 17u30 is. Al zo laat?

Terug in de villa, eten we ons lekker eten op en verdiepen ons verder in The Walking Dead! Morgen is het een rustdagje!


1 opmerking:

  1. Prachtige foto's! Jammer dat de nieuwe attractie niet open was van HP :( Nu je hebt wel op vele andere kunnen zitten! En de shows zagen er ook prachtig uit!! (hondjesssss!!)

    BeantwoordenVerwijderen