zondag 7 september 2014

Dag 2: On the road again

Vandaag begint onze dag vroeg. Om 5u30 gaat de wekker af en we staan meteen op. We waren al een paar minuten op voorhand wakker gekomen. We douchen en maken ons klaar voor het ontbijt. Er is toch al volk, ook al is het nog maar 6u15. Er is een grote keuze: eieren, worstjes, spek, ontbijtgranen, bagels, muffins, wafels,… Ik maak een wafel, maar algauw kwam een bejaarde man mij te hulp. En als resultaat had ik een perfecte wafel. Ondertussen update ik de blog, maar hun wifi is hier heel slecht.

Rond 7u15 verlaten we het hotel. Er staat een lange autorit voor de boeg van 800 km. Het deel van Florida en Georgia is heel saai. Zo saai dat Teddy het stuur heeft overgenomen. PS Ja, Teddy is naakt! Zijn Batman kostuum is te warm om te dragen... 


Tussendoor een plaatselijke stop om te tanken en te eten. Af en toe een regenbui, maar al bij al mooi en warm weer. Ik gok toch wel in de 30 C°...


Uiteindelijk rijden we South Carolina binnen. Onze 2de nieuwe staat voor deze reis. Het landschap begint hier meer en meer groener te worden. Pak mooier dan bij Florida. Ben nu eenmaal een natuurliefhebber. Om 16u komen we aan bij onze eerste stop, de Upper Whitewater Falls in North Carolina. Je betaald hier 2 dollar aan de parking en dan is het 400 m wandelen naar de waterval.
Er is bijna geen volk en kunnen op gemak een foto nemen van de hoogste waterval ten oosten van de Rockies.Daarna rijden we door naar het stadje Highlands, waar onze Mountain Waters Scenic Byway start. Het stadje zelf was niet echt de moeite, omdat er op een zondagavond niets meer open is. Het volgende misschien wel, Bridal Veil Falls. Een waterval waar je langs kan rijden met de auto.Een volgende waterval, is Dry Falls. Een waterval waar je achteraan kan wandelen. Teddy vindt deze zeer leuk.En de laatste waterval is Cullasaja Falls. Met de GPS co√∂rdinaten hebben we hem nog gemakkelijk gevonden. De waterval is gelegen langs de weg en met enkel een smalle rustplaats voor twee auto’s. Deze vond ik wel heel mooi.


Achter ons kwamen zwarte wolken en reden vlug door naar Bryson City. Om 19u30 zijn we bij ons hotel. De koffers gaan naar de kamer en we gaan inkopen doen bij Ingles. Lijkt wel op een kleine Walmart. We halen eten bij Arby’s en vullen onze magen tijdens het kijken van een aflevering van The Walking Dead. Daarna schrijf ik het verslag (met mijn cookies) en zal hierna ook gaan slapen. Morgen moeten we al om 6u30 vertrekken! Bye Bye.  


1 opmerking:

  1. Ooooooh, die watervallen zijn allemaal zo prachtig!!!!! Khou echt enorm van die foto's, zo hemels mooi <3!! Wenste dat ik bij jullie was, zeg!! (kzou er dan wel uren zitten naar kijken)

    En die cookies zien er ook heerlijk uit :3

    En k'wist niet dat Teddy een nudist was :o :o :o zo vulgair!

    BeantwoordenVerwijderen